כנסים, קורסים, סדנאות, הרצאות
הצצה למבחר פעולות שמתרחשות בשטח
מוזמנים לשלוח לנו פעולות ויוזמות האטה שתרצו לפרסם בעמוד
נובמבר 2020
הרצאה בכנס מנהלים מחוז צפון
ד"ר אורית פרנפס
הרצאת חשיפה לרעיונות האטה בחינוך
ספטמבר 2020
הרצאת מליאה בכנס וירליטי - כנס מופ"ת למורי המכללות
ד"ר אורית פרנפס
הרצאת מליאה לכלל המשתתפים בסיום כנס וירליטי לכל מורי ומנחי המכללות. הכנס עסק בלמידה מרחוק, והרצאת האטה בחינוך הובאה כהשראה וכפתיחת מחשבה לסיום הכנס.
יולי 2021
סדנת האטה - צוות הקרן לעידוד יוזמות חינוכיות
נועם נוטקביץ, מיקה דפני וד"ר אורית פרנפס
סדנה איטית מעמיקה בנושא האטה בחינוך. בסדנה התנסינו בהתבוננות פנימית, ביטוי עצמי, שיח ומפגש. סביב החשיפה לרעיונות מעמיקים שמתפתחים לאחרונה, עסקנו באיכויות של האטה ובחנו את החיבור בין האטה בהקשר התרבותי והחינוכי
ינואר 2021
סדנת האטה - מדריכות תכנית מרום מ חוז צפון
מיקה דפני
סדנת חשיפה לרעיונות ההאטה, תוך חשיבה על העקרונות שעשויים להוות דרך לשיקום עם החזרה ללמידה בבתי הספר
מאי-יוני 2021
איטי זה המהיר החדש – סדנה במרכז קשת במכללת בית-ברל
מעין להב
קורס האטה בחינוך של הקרן לעידוד יוזמות בשיתוף מש"ב עפרי. חמש סדנאות, אחת בשבוע, לקבוצת אנשי חינוך מקניה, תאילנד, גיאורגיה, אזרביג'אן, גאנה, אוגנדה, קמבודיה, ועוד, שהורכבה ממפקחי חינוך, מנהלים, יועצים ומורים. נחשפנו באיטיות לרעיונות ההאטה תוך חיבור לעולם המקצועי של כל משתתפ/ת. הקורס כלל חשיבה על פרקטיקות האטה שכל משתתפ/ת בחרה לנסות בחייה ובתחום עבודתה.
מאי-יוני 2021
קורס האטה בחינוך - מש"ב עפרי משרד החוץ
יפעת דשבסקי
קניה, תאילנד, גיאורגיה, אזרביג'אן, גאנה, אוגנדה, קמבודיה... בכל המקומות האלה יש נשות ואנשי חינוך שרוצים ללמוד להאט. כמה רחוק כמה דומה - אקוודור, ונצואלה, הונדורס, ארגנטינה... גם שם ממהרים בחינוך, גם שם מבקשים להאט, פשוט בספרדית. ארבעה מפגשים מרתקים, שהיוו מודלינג לעבודה איטית שיש בה צמצום ומיקוד, העמקה, מפגש וביטוי. אחד הדברים המרכזיים בשיח היה למצוא את מרחב הפעולה של איש החינוך הבודד במערכות חינוך מסורתיות ונוקשות. איך הוא מביא לידי ביטוי את האני מאמין האישי שלו מתוך חיבור לצרכים שהוא מזהה בשטח. מה שנראה בתחילת הדרך כמשימה מאתגרת במיוחד התברר כאשפרות מעשית של ממש.
יוני 2021
סדנת האטה בחינוך - סגל א' תכנית היל"ה
מיקה דפני
האם האטה היא פריבילגיה או דווקא מיומנות הכרחית לשם מוביליות חברתית? האם אוכלוסיות בהדרה וסיכון יכולות להרשות לעצמן להאט בתוך עולם מפוער ולא שוויוני? בסדנה בדקנו את המפגש עם נרטיב של האטה ושל האצה ברמה האישית, הכרנו את בסיס רעיונות ההאטה בחינוך ואת תרשים המושגים, העלינו הרבה סימני שאלה, בדיקה וחקירה של הרעיונות והדרך.